Dalies, , Google Plus, Pinterest,

Drukāt

Posted in:

Tematiskās uzkodas Helovīna ballītei

Helovīna ēdienu receptes, kas šo svētku svinētājiem palīdzēs uzburt spocīgu atmosfēru uz uzkodu galda!

Tuvojoties Visu svēto dienas priekšvakaram jeb Helovīnam, pārtikas mazumtirdzniecības tīkls kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā divas Helovīna ēdienu receptes, kas šo svētku svinētājiem palīdzēs uzburt spocīgu atmosfēru uz uzkodu galda.

Pesto-mocarellas “mūmijas” (Gatavošanas laiks: 15 minūtes)

Sastāvdaļas

1 pilngraudu bagete vai cita iegarenas formas maize
pesto mērce
mocarella (vai cits iecienīts siers)
melnās olīvas

Pagatavošana

1. Sagriez maizi vienādās daļās, lai veidojas iegarenas formas šķēles, pārgriez tās horizontāli uz pusēm.
2. Apsmērē katru maizīti ar ~1 ēdamk. pesto mērces.
3. Sagriez sieru ~3 mm biezās strēmelītēs, kuru garumu pielāgo maizīšu platumam.
4. “Mumificē” maizītes – kārto siera strēmelītes virsū maizītēm tā, lai vizuāli no siera veidotos “mūmijas apģērbs”.
5. Sariez plānās ripiņās melnās olīvas, liec uz katras maizītes 2 olīvu ripiņas, lai veidotos mūmijas acis.
6. Cep maizītes iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī (180 C) līdz siers ir izkusis. Pasniedz karstu!

Ar “indi” pildītās olas (Gatavošanas laiks: 30 minūtes)

Sastāvdaļas

10 vistu olas
2 ēdamk. sarkanās paprikas pulvera
3 ēdamk. biešu sulas
3 ēdamk. grieķu jogurta
sāls, pipari pēc garšas
melnā sezama sēkliņas

Pagatavošana

1. Pagatavo cieti vārītas olas – verdošā ūdenī ieber sāli, ar karoti ievieto olas (pa vienai) un, kad ūdens uzvārās, vāri olas aptuveni 10 minūtes. Uzreiz pārliec olas ļoti aukstā ūdenī (tas ir nepieciešams, lai olas ir vieglāk notīrīt), pilnīgi atdzesē un notīri.
2. Pārgriez katru olu horizontāli uz pusēm, uzmanīgi izņem ārā olas dzeltenumus.
3. Dzeltenumus ar dakšiņu vai blenderi samaisi tos ar biešu sulu, jogurtu, sarkanās paprikas pulveri sāli un pipariem.
4. Iegūto masu ievieto konditorejas maisā un sapildi ar to tukšās olas baltuma pusītes. (To var darīt arī ar tējkarotes palīdzību).
5. Apkaisa ar sezama sēkliņām un pasniedz.

Foto: Viktorija Kožemjakina


1  454 skatījumi