Dalies, , Google Plus, Pinterest,

Drukāt

Posted in:

Uzkodas Sieviešu dienas pusdienām

Uzkoda, kas noderēs gan kungiem, kuri vēlēsies palutināt apkārt esošās dāmas, gan draudzeņu kopā sanākšanas reizēm!

Lai kādi būtu laiki, sieviešu spēks un solidaritāte spēj darīt brīnumus, tālab, svinot Starptautisko sieviešu dienu pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu piedāvā recepti viegli pagatavojamai uzkodai, kas noderēs gan kungiem, kuri vēlēsies palutināt apkārt esošās dāmas, gan draudzeņu kopā sanākšanas reizēm ne tikai 8.marta svētkos.

Sastāvdaļas

  • 1 bagete
  • olīveļļa
  • 200 g brī (brie) siera
  • 1 kraukšķīgs ābols
  • dažas saujas rupji sakapātu valriekstu
  • dažas ēdamk. vijīgā medus
  • timiāna lapiņas rotājumam

Pagatavošana

  • Bageti sagriez aptuveni 0,5 cm platās šķēlēs, apslaki ar olīveļļu un cep sakarsētā cepeškrāsnī (180 C) aptuveni 3 min.
  • Sagriez šķēlēs brī sieru, liec to uz nedaudz apceptām bagetes šķēlēm, liec atpakaļ cepeškrāsnī un cep līdz siers ir izkusis un nedaudz burbuļo (ap 5-7 min).
  • Sagriez plānās šķēlītēs ābolu, kārto to virsū sieram. Apslaki maizītes ar medu un uzber virsū valriekstus.
  • Rotā ar timiāna lapiņām un pasniedz.

Foto: Viktorija Kožemjakina


1  464 skatījumi