Dalies, , Google Plus, Pinterest,

Drukāt

Posted in:

Olimpiskā uguns Latvijā nāk no Ventspils

Šonedēļ sākas Latvijas Jaunatnes olimpiāde!

No 5.–7.jūlijam Jelgavā un citās apkārtnes pilsētās notiks VIII Latvijas Jaunatnes olimpiāde, kurā piedalīsies ap 3000 jauno sportistu no visas Latvijas. Lai arī Latvijas Jaunatnes olimpiāde ir nozīmīgs notikums Latvijas sportā, kas pulcē jaunos sportistus no visas Latvijas, maz kurš zina, ka olimpiskā uguns Latvijā nāk tieši no Ventspils.

Latvijas Jaunatnes olimpiāde ir valsts mēroga sporta sacensības, kurās piedalās novadu un republikas nozīmes pilsētu komandas. Sacensību mērķis ir noteikt labākos Latvijas jaunos sportistus. Vienlaikus sportisti vairākos sporta veidos sacenšas par tiesībām pārstāvēt Latviju Eiropas Jaunatnes vasaras olimpiādē, kas nākamā gada vasarā notiks Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

Par godu šim notikumam pagājušajā nedēļā Livonijas ordeņa pilī notika svinīgs pasākums Latvijas Jaunatnes olimpiādes dalībniekiem un atbalstītājiem. Ventspils mērs Aivars Lembergs, kurš, starp citu, ir šīs Latvijas olimpiskās kustības idejas autors, jaunajiem sportistiem un viņu treneriem novēlēja spēku un izturību, kā arī lai izdodas sasniegt visaugstākos rezultātus un saņemt gandarījumu par labi paveiktu darbu.

“Samērā daudzi cilvēki Latvijā, tai skaitā Ventspilī, nezina, ka aizsākums pieaugušo un jauniešu olimpiādēm Latvijā bija Ventspilī un arī pirmā olimpiskā uguns Latvijā tika iedegta Ventspilī. Tāpēc arī tagad, lai kur notiktu šāda veida olimpiāde, olimpiskā uguns vispirms tiek iedegta Ventspilī, tā kā Ventspils ir savā ziņā Atēnas priekš Latvijas. Mēs visi ceram, ka mūsu sportisti godam nostartēs,” izteicās Lembergs.

Jūnija sākumā Ventspils pludmalē, autostāvvietā pie Dienvidu mola, kur 2004. gadā tika ierīkota olimpiādes uguns iedegšanas vieta, tika iedegta Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes lāpa, kas tālāk aizceļos uz Jelgavu, uz spēļu norises vietu.

Latvijas Jaunatnes olimpiāde ir valsts nozīmes, uz olimpiskajiem pamatprincipiem balstītas sporta sacensības, ko reizi divos gados rīko Latvijas Olimpiskā komiteja un organizē kāda no Latvijas novadu pašvaldībām ar Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas finansiālu atbalstu. Olimpiāde ir lielākās jaunatnes sporta sacensības Latvijā, kurās jaunajiem sportistiem ir iespēja sacensties 29 dažādās disciplīnās.


2  228 skatījumi