Dalies, , Google Plus, Pinterest,

Drukāt

Posted in:

SIA “MetaCoach” mācību centra vadītāja un trenere: Vadītājiem jāattīsta empātija un iejūtība

Publicitātes materiāls

Ceturtdien, 23. februārī, tiešsaistē norisinājās biznesa konference “Personāla vadība 2023”, kas fokusējas uz to, kādi būs tālākie izaicinājumi saistībā ar personāla vadību un kādas tendences būs aktuālas 2023. gadā. Konferencē eksperti diskutēja gan par to, kā pasaules notikumi mainīs tendences darba tirgū Latvijā, gan to, kā motivēt darbiniekus un rūpēties par to labsajūtu, kā aplūkoja jautājumus par komerctiesiskajiem, darba tiesiskajiem un zaļajiem aspektiem uzņēmuma pārejas procesā.

Konferencē piedalījās sabiedrībā un nozarē atpazīstami, savas jomas speciālisti ar visplašāk pieejamo informāciju tieši personāla un uzņēmumu vadītājiem, tostarp  arī SIA “MetaCoach” mācību centra vadītāja un trenere Laila Snidzāne, kas runāja par to, kas uzņēmumiem būtu jāpārtrauc, jāturpina un jāsāk darīt, lai palīdzētu saviem darbiniekiem justies labi darba vietās, un tai pat laikā nodrošināt ilgtspēju un peļņu.

“90% no mūsu lēmumiem tiek pieņemti, pamatojoties uz emocijām. Tendence, ka vadītājam jākļūst empātiskākam un iejūtīgām, pieaug,” uzsvēra L. Snidzāne.

Pēc viņas teiktā, vadītājam viens no galvenajiem uzdevumiem, ir klausīties. “Vadītājs nevar teikt, ka viņa kolektīvā ir laba labbūtība, ja viņš to nevar pierādīt ar faktiem. Skaidra vadība pieņem, ka visi cilvēki veido paši savu pieredzi un, ka ikviena, līdzīgā pasākumā iesaistītajam ir unikāla pieredze,” norādīja eksperte.

Viņa uzsvēra, ka vadītājiem svarīgi ir mērīt savu darbinieku labsajūtu un sniegt atgriezenisko saikni. Tāpat vadītājiem būtu jāpārtrauc koncentrēties uz sīkumiem un ignorēt savas komandas izaugsmi, kā arī noteikt maldīgas prioritātes.

“Ja runājam par to, ko vēl vajadzētu darīt – tas ir beigt domāt, ka tas, ko mēs varam aprakstīt ar cipariem, ka tas cilvēkus motivē. Tad, kad mēs nodrošinām labus darba apstākļus, samaksu, ir laba atmosfēra, cilvēki vienkārši jutīsies labi, bet vai viņi būs noskaņoti darīt vairāk, labāk? Visdrīzāk nē. Tā labsajūta rodas tur, kur ir atzinība, sasniegumi, atbildība, personīgā izaugsme,” uzsvēra L. Snidzāne.

Konferencē piedalījās arī VILGERTS partnere, zvērināta advokāte Jūlija Jerņeva, Latvijas Personāla Vadīšanas Asociācijas valdes priekšsēdētāja Eva Selga, Printful HR direktore Eiropā Inga Geka, Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrības PRO prezidente Irēna Liepiņa, sertificēta emocionālās inteliģences praktiķe, GROWING biznesa konsultante un trenere Jana Strogonova, Catalyst Latvija vadītāja Dace Stīpniece, kā arī personāla vadības un atlases eksperte, biznesa trenere Elita Kazaine.

Biznesa konferences ir strauji augošs biznesu konferenču organizators, kura rīkotās konferences tiešsaistē un klātienē apmeklējuši jau simtiem dalībnieku. Kopš 2020. gada Biznesa konferences organizējušas jau vairāk nekā 20 konferences par dažādām aktuālām tēmām.


2  001 skatījumi